Är riktigt nöjd med Pilote

Jan Englund från Mönsterås kör en Pilote 740 GL – årsmodell 2014 som han köpt hos Maskincentrum i Bockara. En bil han är riktigt nöjd med.

– Företaget har också hjälpt till att delvis handikappanpassa husbilen efter våra behov, säger han.

Jan Englund och hans hustru Birgitta har alltid haft ett rikt och aktivt fritidsliv. Redan 1963 blev paret med husvagn, därefter var det båtliv under 20 år, innan det blev husvagn på nytt. 2003 köpte de sin första husbil, en Rapido – som de bytte in mot en Pilote 740 GL hos Maskincentrum i Bockara.

Att det blev just en Pilote och inte något annat märke var bland annat en prisfråga – men också närheten till återförsäljaren som på ett smidigt sätt erbjuder service och annat, säger han. Under årens lopp har vi också handlat våra personbilar på Maskincentrum, så vi kan inte säga annat än att vi är nöjda med både återförsäljaren och våra bilköp.

Kroatien för 10:e gången!

Jan Englund berättar att han använder husbilen endast under sommarhalvåret. Men det blir ändå runt 1500 mil per säsong. Tillsammans med frun Birgitta och Jack Russelhunden Diesel blir det både kortare och längre turer.

– I sommar bär det av till Kroatien igen – i år blir det för 10:e gången!
Det brukar bli ca 2 månader åt gången, men vi kör lugnt och fint och gör en massa trevliga och intressanta stopp på vägen såväl i Tyskland som i Österrike.

– Men vi har även kört i Frankrike, Italien och ända ner till Sicilien samt Spanien och Portugal, så vi är vana vid husbilslivet.
På ”hemmaplan” blir det mest lite turer till Öland förstås.
Utöver husbilslivet och alla upplevelserna blir det tid för både hjärngympa (korsord) och en del golf under sommarhalvåret, säger han.

 

Text: Åke Johansson
Bildtext: Jan Englund kör Pilote 740 GL – en husbil han är riktigt nöjd med.
Foto: Åke Johansson